Lage Temperatuur Verwarming in Breda

Bij LTV (lagetemperatuurverwarming) is de aanvoertemperatuur van het water dat gaat naar de radiatoren, vloer- of wandverwarming, maximaal 55 graden Celsius. Bij gewone centrale verwarming kan dat oplopen tot 80 graden. Vanwege de lagere temperatuur kan LTV bij een lager gasverbruik jouw huis warm houden.

Lage Temperatuur Verwarming kopen in BredaVerwarming is een grote energieverbruiker in huis. Bijna 50% van je energierekening bestaat uit kosten voor verwarming, en 10% voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont, voor je portemonnee en het klimaat.

Verwarmen zonder aardgas

In bijna alle Nederlandse woningen werkt de verwarming op aardgas. Om klimaatverandering binnen veilige grenzen te houden is het nodig om het gebruik van fossiele energie, zoals aardgas, tot bijna nul terug te dringen. In 2030 moet het gasverbruik fors minder zijn. Dat lijkt ver weg, maar is dichtbij: koop je nu een nieuwe hr-ketel op gas, dan zou het best je laatste kunnen zijn.

Duurzame warmte

Duurzame verwarming is verwarming zonder uitstoot van CO2: warmte uit duurzame stroom of biogas, warmte van zonneboilers, warmte uit de bodem die in de zomer is opgeslagen, en warmte uit diepere aardlagen. De vertrouwde cv-ketel op gas zal stap voor stap vervangen worden door elektrische warmtepompen en stadsverwarming via warmtenetten. Al valt nu nog niet te zeggen hoe verwarming er in de toekomst precies uit zal zien. En per wijk kan het verschillend zijn.

Lagetemperatuurverwarming in Breda

Bij Custom Energy bekijken we per situatie wat de best passende oplossing is. We hebben een ruime ervaring in het ombouwen van traditionele cv installaties naar lage temperatuurverwarming.

Neem contact met ons op om te achterhalen wat we voor jou kunnen betekenen.

Advies over LTV?

Ontvang vrijblijvend meer informatie.

Wij werken met...

Energiezuinig of energieneutraal wonen vergt een brede aanpak. Daarbij hoort een breed aanbod, iets wat we bij Custom Energy verzorgen door met enkel de beste merken en materialen te werken.